Beassevarri - Sagtinden

Beskrivelse

Fra starten går man ca. 200 meter langs vegen til startpunktet for stien. Så følges stien gjennom skogen mot fjellfoten. Oppstigningen mot Beassejávrrit er turens bratteste parti. Vel oppe, og et stykke nord for Beassejávrrit, krysses elva enklest ved de to små vardene på hver side av elva. Videre herfra har man ingen sti å følge, og her må kartet fram. Man går nå i vestlig retning, og sør for nedre Sagdalvannet (516) flater terrenget mer ut. Deretter går man omtrent rett sør og forbi to vann i ca. 900 meters høyde.

Vær oppmerksom på at beskrivelse og løypekart er omtrentlig og at det kan forekomme feil. Ha med egnet turkart for området og kompass på turen. Den enkelte må være forberedt på å følge med på kartet og gjøre egne vegvalg!

Se kartutsnitt for omtrentlig beskrivelse av løype. Løypa er merket/delvis merket, men du må følge med på kartet og gjøre egne vegvalg!

Adkomst

Turen til Sagdalstindene starter ved Kildalsveien. Parker bilen til høyre for veien ved innkjøringen hvor 60 km sonen slutter.
Beassevarri / Sagtindan - 10 på topp Nordreisa av Nord-Troms friluftsråd. Tilgjengelig under en CC BY-SA 4.0 lisens.

Les mer om turen »

Om turen

Gradering: Rød
Kommune: Nordreisa
Kan turen gjennomføres med
rullestol: Nei
Kan turen gjennomføres med barnevogn: Nei
Meter over havet: 1224
Antall besøk totalt: 3
Flest besøk 2015
Navn Antall registreringer
Ketil Abrahamsen 1
Inger-Lill Løkås Pedersen 1
Tor Martin Nilsen 1
Besøkslogg
Navn Dag
Inger-Lill Løkås Pedersen 06.10.15
Ketil Abrahamsen 23.08.15
Tor Martin Nilsen 16.08.15