Ordføreren i Kvænangen inviterer med på tur

Onsdag 18. juli er det klart for årets ordførertur i Kvænangen. Denne gangen har Eirik Losnegaard Mevik valgt seg Mikkaltinden som mål for turen.

Eirik Losnegaard Mevik

Bli med ordfører Eirik Losnegaard Mevik med på tur til Mikkaltinden. 

Også i år går turen til et turmål som inngår i årets Ut i NORD. 

«På tur med ordføreren» har blitt en tradisjon i Kvænangen. Tradisjon er det også at turen gjennomføres samme uke som Verddeturneringen arrangeres. I fjor var det Moldvikøra. Året før Klubben. I år er det altså den 497 meter høge Mikkaltinden som er målet for turen. 

Turen starter på Jøkelfjordeidet og følger anleggsveien til topps. Oppmøte her kl. 16.30. Grusveien gjør at turen passer for både barn og voksne. Ordføreren lover å danne baktropp sammen med de som trives best når tempoet ikke blir for høyt. Ordføreren frister også med grillmat og bålkaffe for de som blir med på turen.

Det er Nord-Troms Friluftsråd som har gitt Eirik og de andre ordførerne utfordringen om å stille opp som turleder. Heller ikke i år har ordførerne vært tunge å be. 

Hensikten med ordførerturene er å få enda flere til å bli med på tur og gjøre friluftsliv til en viktig del av folkehelsearbeidet i kommunene. Ingenting er mer naturlig enn turgåing og fysisk aktivitet utendørs for den som er opptatt av egen helse og det å komme i bedre form.