10. Finneidet, Skjervøy - Ny!

743
Besøk
1,69
Enkel
Turbeskrivelse

Dagsturhytta på Finneidet åpnet 10. juni 2021, og turen dit kommer nå med som en ny tur i årets Ut i NORD. Turen er foreslått som en rundtur, der Eidevannet friluftsområde også inngår. Eidevannet vel har i flere år arbeidet med å tilrettelegge området etter at Miljødirektoratet ga status som statlig sikret friluftsområde.

Vår rundttur starter ved parkeringsplassen med Eidevannet, og følger turveien fram mot grusplassen like før gapahuken. Ta av til høyre og følg sti med mektig utsikt ned mot Finneidet. Der stien går ned mot fjæra er det merket med blått de første metrene. Alternativt kan du gå ned fra kaffelunden/klatrejungelen (merket med skiltpeker). Dagsturhytta er den andre i en foreløpig serie på fire. Den første, som også inngår i Ut i NORD, ble bygd på Dalberget i Kåfjord høsten 2020. Etter planene følger Kvænangen og Nordreisa etter i løpet av 2021. Mens Dalberget er en blå og litt mer krevende tur, er dagsturhytta på Finneidet tilgjengelig for de aller fleste. Turen rundt Eidevannet er tilrettelagt for rullestol, men ikke turen ned til Finneidet.

Det anbefales å følge en annen vei tilbake fra dagsturhytta. Vårt forslag er via Kaffelunden og klatreparken som finnes der. Det er også mulig å ta turen ned til  bålplassen og opp den gamle stien som finnes der. Er du heldig så kan det være at du finner molter på myra. Kanskje vil det i framtiden komme anlegg for frisbeegolf i området mellom myra og Eidevannet.

Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Flest besøk 2019

Navn Besøk
Brita Kristensen 21
Sten frode Pedersen 15
Anita Olsen Skog 10
Jorunn Slåttnes 8
Ilmi Angell 8
Anita Marie Kobi 7
Tove Olsen 7
Trond Pedersen 7
Anette Samuelsen 6
Magnor Simonsen 6

Besøkslogg

Dato Antall besøk
29. okt 2
28. okt 2
27. okt 1
26. okt 4
25. okt 1
24. okt 1
23. okt 2
22. okt 1
14. okt 2
13. okt 2