135. Gearbbet-hytta, Kvænangsbotn

63
Besøk
4,65
km en vei
blå

Adkomst

Kjør inn til Kvænangsbotn. Ta av ved det blå Utinord skiltet på nordsiden av Kvænangselva, og kjør inn veien 300 meter til et vei skille. Ta veien inn til venstre og kjør videre inn til parkeringsplassen 700 meter. Herfra følger du skogsveien til fots 4,6 km.

Turbeskrivelse

Folket som bodde inne i Kvænangsbotn før andre verdenskrig,fikk ikke lov av staten å lage ved til eget bruk nede i dalen. De ble tvunget opp i Gearbbet dalen innfor kløften for og lage ved. Dermed lagde de veien innover dalen for hånd, for og kunne frakte veden ned til sine hjem. Det foregikk også torving oppe i dalen. Veien de bygde er et imponerende byggverk, og er av meget god standard enda den dag i dag.

Ta av ved det blå Utinord skiltet på nordsiden av Kvænangselva, og kjør inn veien 300 meter til et vei skille. Ta veien inn til venstre og kjør videre inn til parkeringsplassen 700 m. Her parkerer du bilen og begynner veien videre inn til fots. Første kilometeren stiger det gradvis innover, for så og flate ut inn i kløften. Etter 2,9 km kommer til et vei/ sti skille, ta av til høyre og følg nå stien langs elven. Det er merket rødt fra der stien begynner og helt inn til hytten. Det er broer over elvene som stien krysser.

For den med god terreng sykel,så er dette turen og ta. Veien er litt steinete i kløften, ca 200 meter. Etter broen så er det ca 100 m og du kan sykle videre inn mesteparten av veien til du treffer stien. Legg sykkelen fra deg her og fortsett siste biten til fots.

 

 

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
stig kristoffersen 1
Wivi Vikebø 1
Bent G. Solvang 1
Renate Fyhn 1
Tore Li 1
Gro Sævik Dyrhovden 1
Kristin Jonassen 1
Sigrid Iversen 1
Rebekka Sofine Sævik Dyrhovden 1
Terje Ansgar Eriksen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
20. september 2
19. september 1
14. september 1
13. september 5
10. september 2
5. september 1
4. september 1
3. september 2
2. september 4
30. august 3