100. Gorsabrua, Kåfjorddalen

493
Besøk
1,98
230
moh.
Enkel
Turbeskrivelse

Dette er en fantastisk tur hvor du kan stå på en bru som går over et 153 m dypt juv, noe som garantert kommer til å gi deg sommerfugler i magen. Kanskje strikkhopp fra brua er noe som frister? Under normale omstendigheter (utenom korona), er det de fleste lørdager i sommerukene mulig å prøve strikkhopp fra brua. Så til det litt mer "vanlige og enkle" friluftslivet. 

De aller fleste går turen slik den er inntenget på kartet. Dette er en familievennlig tur som går på godt opparbeidet turvei og sti. 

Ønsker du en lengre tur er rundturen å anbefale. Da kan du enten parkere som allerede foreslått, eller ned på parkeringsplassen i Ankerlia. Her er det informasjonskilt og toalett. Du velger selv hvilken vei du ønsker å gå. Her foreslår vi å gå turen på vestsiden. 

Turen starter ved å krysse en bro for å komme til ruinene etter gruvedriften som ble drevet i området helt til 1919. Når du har passert disse ruinene kommer du til en godt merket sti som du følger helt til Gorsabrua. I begynnelsen er stien bred, mot slutten er stien smalere og mer utsatt. Fra Gorsabrua følger du Fosseveien (1,8 km) til anleggsveien. Herfra er det 2,7 km ned til parkeringsplassen.

Etter at du har passert Gorsabrua på tur ned igjen er det gapahuk med bålplass. 

Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Levin Mikkelsen 4
Trond Are Pedersen 4
Bjarne Solberg 4
Idar Lilleberg 3
Rigmor Pedersen 3
Karin Elvenes-Leiros 3
Norun Oliva Olsen 3
Marte Celine Triumf 3
Aud Irene Myrseth 3
Odd Harald Fagerli 3

Besøkslogg

Dato Antall besøk
11. okt 1
10. okt 1
08. okt 1
04. okt 2
30. sep 2
27. sep 8
25. sep 1
20. sep 3
12. sep 2
10. sep 1