82. Risfjellet, Kåfjordbergan

190
Besøk
2,5
343
moh.
Middels
Turbeskrivelse

Risfjellet er en av flere fine turer tett på Olderdalen sentrum. Turens lengde, samt god tilrettelegging med skilt og merking, sittebenk og turkasse på toppen, gjør turen oppnåelig for barn og voksne.

Her rett over skoggrensa med Nordmannviktindene videre bakover, er utsikten mot Lyngsalpene og Arnøya ute i havgapet upåklagelig.

Turen starter ved skogsveien ved Ytsteby i første bakken av Kåfjordbergan. Her er det kun plass til 2-3 biler. Følg tydelig og godt merket skogsvei og sti.

Stien går langs Russelva, og du skal krysse denne der det er lagt ut plank. Etter å ha krysset Russelva andre gang dreier turen mer nordover eller i retning utover fjorden, se nå etter merkebånd i trærne. Terrenget slakker nå mer ut og du kommer til en godt synlig morenerygg. Følg ryggen til den flater ut. Her ser du en rød pilpeker. Følg pilpekerens retning rett fram og du kommer ned til Skardelva, hvor det er satt opp bro. Den kommer på plass om våren straks turen over elva er farbar. Kryss elva og gå videre opp til Risfjellet cirka 300 meter

Vel oppe er det turkasse og benker og sitte på. 

Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Sirpa Fredriksson 4
Sissel Marin 4
BJØRN EINAR SOLHEIM 2
Are Ludvigsen 2
Idar Lilleberg 2
Bunsri Senthi 2
Oliver Slettli 2
Jarle Larsen 2
Christian Slettnes 2
Norun Oliva Olsen 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. okt 1
29. okt 1
27. okt 2
25. okt 2
21. okt 4
19. okt 1
18. okt 2
17. okt 1
12. okt 1
05. okt 1