83. Savvon (Savvan), Olderdalen

531
Besøk
1,07
km en vei
grønn

Adkomst

Ta av fra E6 i Olderdalen og kjør opp 500 m til idretshallen. Parker her. Utinord skiltet finner du på nord siden av bygget.

Turbeskrivelse

Savvan, eller stilleflytende elvestrekning som det betyr på samisk, er en kulp litt oppe i Olderdalselven.Her er det i dag satt ut bord og benker. Før i tiden vandret det sjø røye opp Olderdalselven. Nå er elven fisketom, og det er et mysterium ingen har funnet ut av enda. Det har vært gjort både forsking, og prøve fiske i elven uten at noen finner grunnen til at fisken forsvant først på 70 tallet. Ved savvan samlet kailene seg tidlig på morgenen, gjerne etter flo sjø for og krøke røye. I dag driver Olderdalen Jeger og fiskeforening og prøver å få livet tilbake i elven. De har satt ut fisk i håp om å få bestanden opp igjen, og jobber enda med løsninger for og få tilbake fisken. 

Turen til Savvan begynner ved idretshallen i Olderdalen. Gå opp på nordsiden av idretshallen og rund bygget mot høyre. Fortsett 160 m til du er inne på lysløypen. Herfa er det godt skiltet mot Savvan, og Olderdalen rund. Du ser også friluftsrådets røde pilpekere som viser deg vei helt fram. Distansen fram til savvan er 960 m en vei. Turen egner seg godt for barn, og for og trille tur med barnevognen. OJF arbeider i lag med Kåfjor kommune for og tilrette legge denne turen til handicapede. 

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Siv Elisabeth Johansen 32
Áigin Turunen 25
Vilja Elisabeth Indianna Turunen 22
Heidi-Lene Knutsen 20
Geir Arthur Johansen 16
Frid K Fenes 14
Janne Birgit Jørgensen 13
Idar Lilleberg 12
Ståle Pedersen 12
Sandra Marita Holm 7

Besøkslogg

Dato Antall besøk
16. september 4
13. september 1
11. september 3
9. september 2
8. september 3
7. september 3
6. september 1
5. september 4
4. september 3
3. september 4