97. Nommedalsaksla - Noammeroalgi, Olderdalen

72
Besøk
3,49
km en vei
822
moh.
blå

Adkomst

Kjør sør om Olderdalen ca 5 km til du ser skiltet: Nomedalsaksla, og blått utinord skilt. Kjør inn og parker bilen på jordet ut av skogsveien.

Turbeskrivelse

Nomedalsaksla er en av Olderdalen jeger og fiskeforening sine flotte turer. Du kan lese mer om turen på: http://www.ojf.no her finner du også turbeskrivelse og bilder.

Det er skiltet Nomedalsaksla, og blått utinord skilt fra start.Grunneier ønsker at en parkerer bilen ut av skogsveien på jordet, og at en lukker grinden etter seg da her er dyr på beite sommerstid. Første 600 m av turen går langs gamel skogsvei, for så og gå over i en tydelig sti.Det er hengt opp røde og hvite merkebånd i trærne, og friluftsrådets pilpekere er satt opp ved sti kryss. Etter 1,3 km kommer du til en benk som Ojf har satt opp. Gå fra benken 150 m til nytt skilt: Nomedalsaksla. Følg skiltet opp til høyre. Det går nå bratt opp til du når 1,9 km. Det er fra benken og videre opp viktig at du følger merkebåndene, da stien er noe utydelig her. Etter 1,9 km flater terrenget gradvis ut, og etter 2,3 km er du over skog grensen og du ser nå siste skiltet merket Nomedalsaksla. Stien blir mer tydelig når terrenget flater ut, men blir borte igjen lengre opp. Videre opp til topps gir veien seg selv, og det er fine og lette lyng rabber og gå etter hele veien til topps. Vel oppe blir du belønnet med fantastisk utsikt over Kåfjord, og Lyngen.

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Steinar Hansen 3
Edgar Hansen 2
Karin Oldervoll 1
Ingvild Pedersen 1
Aina Myrvoll 1
Wenche Lise Johansen 1
Rolf Pedersen 1
Heidi-Lene Knutsen 1
Berit Larsen 1
Jon Frode Vaksvik 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
4. september 1
3. september 1
29. august 1
27. august 4
21. august 2
13. august 1
8. august 2
7. august 1
2. august 3
31. juli 4