61. Jyppyrä, Storslett

101
Besøk
4,65
km en vei
876
moh.
rød

Adkomst

Fra E6 I Storslett sentrum tar du av E6 i retning Reisa nasjonalpark og kjører forbi første avkjørsel inn til Høgegga boligfelt. Ta av til venstre på andre avkjørsel til Høgegga boligfelt og parker på parkeringen ved vegkanten. Parkeringen er Ut i NORD-merket.

Turbeskrivelse

Turen opp til Jyppyrä er anbefalt etter tro ulike traseer. to av disse går direkte til toppen fra innkjøringen til boligfeltet på Høgegga langs merket/delvis merket sti, hvorav én går opp til Jyppyrä på "framsiden" og den andre på "baksiden". Den andre går via Baiskitvarden/Andrevarden (se alternativ beskrivelse) fra det gamle steinbruddet og videre opp til Jyppyrä.

Dette alternativet går direkte til toppen fra innkjøringen til boligfeltet på Høgegga og opp på framsiden av Jyppyrä. Fra parkeringen må du følge fylkesvegen omlag 120 meter før du kommer inn på en skogsvei. Turen er svært godt merket og har snille og lettgåtte stier fram til tregrensa. Fra og med tregrensa er enkelte strekninger til dels svært bratte, og sluttetappen opp mot toppen er preget av steinur.

Vær oppmerksom på at beskrivelse og løypekart er omtrentlig og at det kan forekomme feil. Ha med egnet turkart for området og kompass på turen. Den enkelte må være forberedt på å følge med på kartet og gjøre egne vegvalg!

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Margot Bråstad Hansen 2
bodil bråstad 2
yvonne Nørgård Johansen 2
Per-Erik Ørstad 2
Kjersti Hovland Rennestraum 2
Emma Molund 2
Tor Martin Nilsen 1
Cathrine Fugleberg 1
Edel Mikkelsen 1
Karianne Reitan Dalheim 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
18. september 1
13. september 1
31. august 1
29. august 2
26. august 1
20. august 1
19. august 2
17. august 1
13. august 1
12. august 5