69. Uløytinden, Uløya

34
Besøk
5,32
1116
moh.
Krevende
Turbeskrivelse
Turen opp til Uløytinden begynner ved fergeleiet på Havnnes. Dette stedet har en rik kulturhistorie og et godt ivaretatt bygningsmiljø. I tidligere tider var Havnnes et knutepunkt og et viktig handelssted i regionen. Fra fergeleiet følger man veien vestover og opp mot den gamle idrettsplassen, langs grusveg og videre etter tydelig sti til over skoggrensen. Følg skilt “Aksla Vest”, deretter røde markeringer. Fra skoggrensen skrår man mot Havnnesaksla og følger denne mot toppen.

Turen oppover Havnnesaksla byr på en fantastisk utsikt hele veien, både til Lyngsalpene og innover Storfjorden. På Uløytinden, 1114 m.o.h., åpner utsikta seg østover mot Kvænangen og Loppa, samt vestover mot øyene i Karlsøy. Bjørkeskogen strekker seg opp til ca 400 m.o.h. Deretter åpent fjellterreng. Det er rikt plante- og fugleliv opp til 600 – 700 m.o.h. Området er værhardt.

Terrenget stiger jevnt, bratt oppover hele veien mot toppen. De siste 300 høyde- meterne er det lite vegetasjon, mest ur. Grovere ur og fjell mellom Kjelvågtind og Uløytind. På østsiden er det bratt ned mot Rotsundet. Man passerer to skavler på vei til Uløytind. Den første ligger i retning østover fra Gappertind. Inntil skavelen på Havnnessida ligger en stor stein. I området ved steinen er det trygt å gå over skavelen. På den neste skavelen bør man holde seg mest mulig mot vest, altså på Gapperdalsida.

Det er ”Ti på Topp” skilt og tang på toppen av Uløytinden. For registrering på deltakerkort: Skriv ned tallkode og/eller bruk merketang som er festet i skiltplaten. Skriv deg gjerne inn på toppen dersom det er en bok der.

Vær oppmerksom på at beskrivelse og løypekart er omtrentlig og at det kan forekomme feil. Ha med egnet turkart for området og kompass på turen. Den enkelte må være forberedt på å følge med på kartet og gjøre egne vegvalg!
Egnet som sykkeltur?
Ja

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Hilde Norum 2
Oda Storstad 1
yvonne Nørgård Johansen 1
Bente Fyhn 1
Per-Erik Ørstad 1
Torstein Olsen 1
Kirsti Karlsen 1
Emil Djuplasti Hegge 1
Elin Skogvold 1
Monica Kråbøl 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
05. okt 2
04. okt 1
03. okt 2
30. sep 1
29. sep 2
13. sep 2
11. sep 2
08. sep 2
23. aug 1
22. aug 2