62. Vardefjellet, Bakkeby - Ny!

98
Besøk
4,66
km en vei
604
moh.
blå Trillevennlig

Adkomst

Kommer du sørifra: Ta av til venstre inn på det gamle sandtaket omlag 60 meter etter Bakkeby-skiltet og parker på venstresiden.
Kommer du nordifra: Kjør gjennom Bakkeby i retning E6. Like etter du passerer Bakkebys siste hus oppheves 60 km/t-sonen. Ta første til høyre på den lille grusveien omlag 200 meter etter opphevingen av 60 sonen.

Turbeskrivelse

Fra parkeringen følger du skiltet opp grusveien og går inn mot skogen/myra ved enden av grusveien (følg pilpeker). Følg de de eldre kjøresporene inn mot en en ryddet sti mens du følger skilt pekerne. Du må krysse to bekker før du komm til kraftgata. Følg kraftgaten omlag 250 meter til sauegjerdet. Følg enten kraftgaten videre eller ta av til venstre og følg rødmerket sti på oversiden av kraftgata. Både sti og kraftgate fører til startspunktet for stigningen langs åskammen rett opp til Divravanka. Her går det en merket sti som etterhvert blir brattere. Fra Divravanka følger man ryggen av fjellet til Vardfjellet.

Alternativ start fra parkeringen er å følge Bakkebyvegen til der hvor kraftgata krysser vegen og følger denne innover.

NB: Avhengig av årstid og vannforhold kan man måtte krysse flere ukloppete bekker mellom parkeringen og stien opp til Divranka. Noen av disse er tidvis brede med stor vannføring.

Området er utmarksbeite for sau og reinsdyr. Vi minner om ordinær båndtvang  f.o.m. 1. april - 20. august.

Vær oppmerksom på at beskrivelse og løypekart er omtrentlig og at det kan forekomme feil. Ha med egnet turkart for området og kompass på turen. Den enkelte må være forberedt på å følge med på kartet og gjøre egne vegvalg!

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Lina Olsen 2
Wenche Lise Johansen 2
Eirill Olsen 2
Jarle Larsen 1
Gunn Eliassen 1
Bent G. Solvang 1
Sigrid Solberg Pedersen 1
Cecilie Monsen 1
Grethe Ihlang 1
Edny Karlsen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
16. september 1
15. september 1
10. september 2
8. september 5
4. september 2
3. september 1
2. september 1
31. august 1
28. august 2
26. august 2