23. Trolltinden, Kågen - Ny!

50
Besøk
3
km en vei
685
moh.
blå

Adkomst

Parkering ved veien der Storbuktelva renner under FV mot Skjervøy (ca 300 m før brua).

Turbeskrivelse

Trolltind på Kågen er et ”raskt toppturmål”. Den 685 meter høye toppen kan lett bestiges som en ettermiddagstur eller formiddagstur. 
Turen starter der Storbuktelva renner under Fv866, noen hundre meter sør for brua over til Skjervøya. Det letteste er å følge anleggsveien oppover Storbuktdalen for så å krysse Storbuktelva like nedenfor dammen til vannverket. Hvis det er mye vann i elva, kan det lønne seg å følge elva et stykke inn på myrflatene vest for demninga før man krysser.
Alternativt kan man velge å gå opp på sørsida av Storbuktelva, men vil da møte et totalt stiløst terreng. Terrenget her er likevel greit å gå i.
Etter kryssing av Storbuktelva nedenfor demninga ser vi ruta opp mot toppen. Den nordvendte fjellsida virker bratt på avstand, men viser seg etter hvert å være grei å ta seg opp i. Enkelte steder følges en slags sti (her har det gått folk før), og noen steder er det bygd små varder for å vise vei. I de bratteste partiene er det lettest å gå der gress og lyng har funnet feste, for utenom disse områdene ligger ikke alltid steinene i ro når man trår på dem.
Toppen av Trolltind er markert med en liten varde uten bok.
På vei ned kan det være verdt å legge turen bort til slukten (Trolltindrenna, som noen kaller den) som går ned mot fylkesveien. Ikke for å finne en alternativ vei ned, men for å studere den spesielle hvite søylen som står midt i slukten. Et lite geologisk fenomen der en hardere bergart er blitt stående, etter at bløtere bergarter omkring er slitt ned gjennom tusener av år.

Denne turen er definert som blå, men kan for mange virke tøffere på grunn av stiens beskaffenhet. Her er mye stein, og spesielt den bratteste delen av oppstigninga er preget av løs småstein. Anbefales ikke i fuktig vær!

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Dag Johansen 2
Ole Johan Monsen 1
Idar Lilleberg 1
Vårin Everine Bjørnsdatter Arneng 1
Susanne Kristiansen 1
Heidi Strøm 1
Monica Steinsvik Larsen 1
Alexander Birkeland Mo 1
Trond Østvang 1
Jan-Børre Johansen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
2. september 1
19. august 1
8. august 3
7. august 1
6. august 2
4. august 2
2. august 1
31. juli 2
29. juli 1
25. juli 1