12. Trolltinden, Arnøya - Ny!

66
Besøk
12,8
km en vei
850
moh.
rød

Adkomst

Ferge fra Storstein fergeleie på Kågen i Skjervøy kommune til Lauksundsskaret på Arnøya. Følg fylkesveien mot Arnøyham og Årviksand. Ta av til venstre mot Akkarvik i krysset i bunnen av Langfjorden. Mulighet for parkering ved fiskebrujket i Akkarvik.

Turbeskrivelse

Turen til Trolltind (850 m.o.h.)starter i den lille bygda Akkarvik, like sør for den gamle skolen.
Den høye masta på toppen gjør Trolltind til et landemerke for folk sørover i Lyngen og Storfjord og langt nord i havet. I sommerhalvåret gir den godt vedlikeholdte veien en hver som ønsker å ta beina fatt, lett tilgang til toppen.Et toppturmål for alle aldersgupper. For sykkelentusiasten er toppen et drømmemål.
Den som ønsker større utfordringer enn det veien kan gi, har mulighet til å følge den godt merkede vinterruta, som følger en annen trase. Skilting og bom gjør det klart at veien er sperret for motorisert ferdsel. Veien bukter seg oppover fjellsida. Like over tregrensa, noen hundre meter etter bommen, skimtes et gjerde på høyre side. Lavvostenger forteller oss at vi passerer et samlegjerde for rein. Arnøya er sommerbeite for flere tusen rein. Hver høst, i september samles en del av reinen i Trolltindgjerdet før dyrene vandrer videre østover mot Singla, svømming over Kågsundet og vidda.
Veien videre fortsetter over tregrensa. 
Utsikten er upåklagelig. Det sies at man fra toppen av Trolltind kan se sju prestegjeld.
Sørover strekker Lyngenfjorden og Lyngenlandet seg. I vest fanger vindmøllene på Fakken i Karlsøy kommune blikket. Nord i havet ruver Nord-Fugløya. Nærmere trer Arnøyas fantastiske fjellverden fram. Sotnestind , Trolldalstind, Finnkjerka, Sukkertoppen, Arnøyhøgda. Ned mot Akkarvikdalen stuper fjellet. Folk har falt ned her, med tragisk utfall. Stupkanten oppe på toppen er merket med varselskilt.Trolltind er. også et velegnet toppturmål vinterstid.
Viktig om turen:
Kartblad 1635-2 Arnøya, evt. Kartverkets nye kart Arnøya, nr 194.
Gode joggesko og drikke.

Løype på kart

Flest besøk 2020

Navn Besøk
Svein Roger Karlsen 1
Ingvild Pedersen 1
Bent G. Solvang 1
june anita stigelberg 1
Tone Nilsen Nilsen 1
Sigrunn Nygaard 1
Oddrun Nygaard 1
Bjarne Nyvoll 1
Felix Johannessen 1
Inga Karen Anne Triumf 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
4. september 2
2. september 1
30. august 2
29. august 1
22. august 1
15. august 1
13. august 3
8. august 3
6. august 2
5. august 1