133. Moldvikøra, Badderen

Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
145
Besøk
2,57
km en vei
5
moh.
grønn
Turbeskrivelse

Aller først: Vi anbefaler at Geir Ivar Johansens video fra turen sees før du selv går turen. Det kan være nyttig for å unngå å gå for og for å gjøre turen til en så stor opplevelse som mulig.

Turen følger sti hele veien. Når du har passert den første eiendommen og gått de første 200 meterne gjør stien en sløyfe opp mot skogen. Det aller meste av turen går likevel nede i fjæra. Noen deler av stien er bygd opp av stein. Fra fjæra på Moldvikøra har man utsikt rett mot øya Nøkland. Turen er ca 2,6 km en vei. 

En solrik dag tidlig i mai er vel verdt å bruke på en tur ut til Moldvikøra i Kvænangen. I den sørvest-vendte fjæra mellom Bankenes og Moldvikøra får vårsola tidlig tak. Snøen renner fort unna, og i bergskortene langs stien titter rødsildra fram. Det er som regel her ute vi finner de første, spede museørene i kvænangsvåren. 


For å komme til startpunktet for denne turen må du ta av fra E6 til Dorras, omtrent der hvor E6 starter sti
gninga mot Baddereidet.   Følg Jafet Lindebergsvei til ende i Bankenesbukta.  Her er det gode parkeringsmuligheter. Et grønt turskilt viser veien mot Moldvikøra.  Turen følger merket sti hele veien. Gjennom tuete innmark på et nedlagt bruk, over fururabber der det fortsatt ligger snø i mai, delvis langs fjæra, mot Fjellbukta. Her, rett innenfor laksemærdene, i nordenden av bukta, starter et lite kunstverk av en sti med grusdekke.

 

Det fortelles at én mann bygde veien aleine. Steinene på stien knuste han til grus, for hånd, med slegge. Det var kanskje et ønske om noe mer enn bare en sti? Her finner vi som regel årets første bladskudd. Området fra Bankenesbukta til Moldvikøra var tidligere bebodd, noe grunnmurene vitner om. Her levde og livnærte folk seg. 


Fra fjæra på Moldvikøra har du utsikt rett mot øya Nøklan, med Kvænangstindene som bakteppe. Mot nord fyller profilen av Spildra fjorden. I dag er Spildra den eneste øya i fjorden med fast bosetting.

Kontaktperson
Mira Mathiassen
46219835

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2022

Navn Besøk
Sondre Haug 5
Jorunn Haug 3
Tom-Hugo Pedersen 2
Annette Mathiassen 2
Arnt Kaino 2
Frank Haug 2
Gry Røe 2
Tore Li 2
Terje Bolstad 2
Celina Louise Haug 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
25. sep 1
20. sep 1
17. sep 3
13. sep 2
04. sep 1
01. sep 1
29. aug 1
25. aug 1
21. aug 2
20. aug 4