100. Nommedalsaksla - Noammeroalgi, Olderdalen

Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
55
Besøk
3,49
km en vei
822
moh.
881
høydemeter
Middels
Turbeskrivelse

Aller først: Vi anbefaler at Geir Ivar Johansens video sees før du selv går turen. Det kan være nyttig for å unngå å gå for og for å gjøre turen til en så stor opplevelse som mulig.

Nomedalsaksla er en av Olderdalen jeger og fiskeforening sine flotte turer. Du kan lese mer om turen på: http://www.ojf.no her finner du også turbeskrivelse og bilder.

Det er skiltet Nomedalsaksla, og blått utinord skilt fra start.Grunneier ønsker at en parkerer bilen ut av skogsveien på jordet, og at en lukker grinden etter seg da her er dyr på beite sommerstid. Første 600 m av turen går langs gamel skogsvei, for så og gå over i en tydelig sti.Det er hengt opp røde og hvite merkebånd i trærne, og friluftsrådets pilpekere er satt opp ved sti kryss. Etter 1,3 km kommer du til en benk som Ojf har satt opp. Gå fra benken 150 m til nytt skilt: Nomedalsaksla. Følg skiltet opp til høyre. Det går nå bratt opp til du når 1,9 km. Det er fra benken og videre opp viktig at du følger merkebåndene, da stien er noe utydelig her. Etter 1,9 km flater terrenget gradvis ut, og etter 2,3 km er du over skog grensen og du ser nå siste skiltet merket Nomedalsaksla. Stien blir mer tydelig når terrenget flater ut, men blir borte igjen lengre opp. Videre opp til topps gir veien seg selv, og det er fine og lette lyng rabber og gå etter hele veien til topps. Vel oppe blir du belønnet med fantastisk utsikt over Kåfjord, og Lyngen.

Kontaktperson
Stig Kristoffersen
90018983

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2022

Navn Besøk
Jarle Larsen 3
Selma Alette Mikkelsen 2
Steinar Hansen 2
Dag Johansen 1
Christine Myrseth 1
Karin Elvenes-Leiros 1
Jonas Eivind Jensen 1
Linda Myrland 1
Jorunn Løkvold 1
Svein Oddvar Leiros 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
05. nov 1
14. okt 1
02. okt 1
01. okt 1
29. sep 1
28. sep 5
26. sep 1
20. sep 2
12. sep 1
11. sep 1