110. Engenesvannet, Djupvik

Foto: Kirsti Mikalsen
Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
36
Besøk
2,45
km en vei
618
moh.
blå
Turbeskrivelse

Aller først: Vi anbefaler at Geir Ivar Johansens video sees før du selv går turen. Det kan være nyttig for å unngå å gå for og for å gjøre turen til en så stor opplevelse som mulig.

Turen til Engenesvannet starter ved Busslommen 400 m sør for Djupvik Samvirkelag. Det er merket parkering i avkjøringen ved turstart hos grunneier. Pass på at oppkjøring til bolighus ikke blokkeres.

Turen til Engenesvannet leder deg opp til en nydelig naturperle med en tragisk historie. Mandag 19. mars i 2012 bestiger et følge på 12 skiturister Sorbmegaisa. Været har dagene tidligere i uken vært dårlig, men denne mandagen kom solen, og følget setter kursen mot Sorbmegaisa ("Fjellet der en kan forulykke", som er det samiske navnet på fjellet). På nedturen bestemmer seks i følget seg for og kjøre ned det bratte partiet i Engensedalen. Skredet de utløser er over 700 m bredt, og over en km. langt. Fem av de seks som kjører ned omkommer, hvor av en mann på 60 år overlever skredet. Skredet gikk ned Engenesdalen og fram til Engenesvannet.

Se etter det blå Utinord-skiltet og gå opp mellom husene til tydelig sti som leder deg opp Engenesdalen. To røde pilpekere leder deg inn på stien fra start. Stien er merket blått opp gjennom skogen, og videre over skoggrensen fram til turkassen ved vannet. Følg stien slakt opp dalen 900 meter. Stien går nå brattere opp dalen til 1,3 km. Her kommer du til en trimkasse. Terrenget slaker nå mer ut. Fortsett rett fram fra turkassen og kryss en liten bekk. Stien er mer utydelig, men det er hugd en trase gjennom skogen, og du følger fremdeles blå merking videre opp. Etter 1,7 km kommer du til en rød pil på en stein. Denne leder deg opp mot Sorbmegaisa så vær varsom og kun følg blå merking videre opp mot vannet. Du finner ny rød pil etter 300 meter, også denne leder opp mot Sorbmegaisa. Følg rettning på blå pil opp langs høyre siden av elven og du er framme med vannet 600 meter etter den blå pilen. Det er ikke spesielt krevende og gå til Engenesvannet, og det er vel verdt turen da dette er en riktig flott naturperle. For de som ønsker og kombinere denne turen med Sorbmegaisa så følger du de røde pilene du passerte nedenfor vannet.

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2022

Navn Besøk
Ranveig Soleng 3
stig kristoffersen 2
Arnt Kaino 1
Marita Jensen 1
Cato Larsen 1
Frid K Fenes 1
Kristin Vatnelid Johansen 1
Margit Anne Pedersen 1
Eva Zetherlund 1
Beate Nordgaard Simonsen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
22. sep 1
17. sep 1
16. sep 1
14. sep 2
13. sep 1
09. sep 1
07. sep 2
04. sep 1
02. sep 1
25. aug 1