111. Sorbmegáisá, Djupvik

Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
11
Besøk
5,35
km en vei
rød
Turbeskrivelse

Aller først: Vi anbefaler at Geir Ivar Johansens video sees før du selv går turen. Det kan være nyttig for å unngå å gå for og for å gjøre turen til en så stor opplevelse som mulig.

Mandag 19. mars 2012  er en dato som for alltid vil huskes.  Det er sol, og et følge på 12 skiturister bestiger Sorbegaisa denne dagen. På nedturen bestemmer seks i følget seg for og kjøre ned det bratte partiet i Engensedalen. Skredet de utløser er over 700 meter bredt, og over en kilometer langt. Fem av de seks som kjører ned omkommer, hvor av en mann på 60 år overlever skredet.

Sorbmegaisa er et trygt fjell å bestige på sommertid, men en bør vise respekt for fjellet og ikke utsette seg for unødig fare ved å bestige fjellet i tåke, og dårlig vær.

Turen starter ved Busslommen 400 m sør om Djupvik Samvirkelag. Ikke parker bilen i busslommen, men kjør opp i avkjørselen rett over til Utinord sitt parkerings skilit og sett bilen her.

Turen til toppen av Sorbmegaisa er cirka 5,2 km. Se etter det røde UtiNord skiltet ved start, og gå opp mellom husene til stien som leder opp Engenesdalen. To røde pilpekere hjelper deg inn på stien fra start. Stien er merket blått opp gjennom skogen. Du følger stien slakt opp dalen 900 meter. Stien går nå brattere videre opp dalen til 1,3 km. Her kommer du til en trimkasse. Terrenget slakker nå mer ut. Fortsett rett fram fra turkassen og kryss en liten bekk. Stien er mer utydelig, men det er hugd en trase igjennom skogen, og du følger fremdeles blå merking videre opp. Etter 1,7 km kommer du til en rød pil på en stein. Her kan du krysse elven og gå opp den bratte kneiken opp på ryggen, eller du kan gå videre opp langs elven 300 meter til ny merking/ skilting. Her ser du skiltet Sorbmegaisa pil venstre 2,7 km, og skiltet Engenesvannet 0,6 km pil høyre. Uavhengig hvor du går opp på ryggen så treffer du rød merking langs ryggen og opp mot toppen. Det er bratt opp kneiken til ryggen, men det er godt underlag å gå etter. Når du kommer opp på ryggen så er tre kneiker før du når til topps på Sorbmegaisa, hvorav den siste er den lengste, men med sti opp hvor mange før oss har gått. De røde merkene blir tettere jo lengre mot topp punktet du kommer. Vel oppe med toppvarden får du en fantastisk utsikt over Lyngenfjorden, og du ser ned mot toppen av Storhaugen. God tur, og legg gjerne turen innom Engenesvannet: En flott naturperle hvor Olderdalen jeger og fiskeforening sammen med Friluftsrådet har satt opp minnesmerke etter skredulykken i 2012.

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2022

Navn Besøk
Sigurd Aal Sellæg 2
Arnt Kaino 1
Markus Dalvik 1
Dag Johansen 1
Jarle Larsen 1
Ingvild Pedersen 1
Bjarne Solberg 1
stig kristoffersen 1
Idar Lilleberg 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
13. sep 1
25. aug 1
16. aug 1
03. aug 1
01. aug 2
20. jul 1
01. jul 1
27. jun 1
26. mai 1
19. mai 1