81. Baalsrudhula, Manndalen

Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
105
Besøk
350
moh.
blå
Turbeskrivelse

Aller først: Vi anbefaler at Geir Ivar Johansens video sees før du selv går turen. Det kan være nyttig for å unngå å gå for og for å gjøre turen til en så stor opplevelse som mulig.

Baalsrudhula ligger innerst i Manndalen. Det var et av oppholdsstedene for den kjente motstandsmannen fra 2.verdenskrig; Jan Baalsrud, under hans flukt fra Rebbenesøya til Sverige. I perioden 10.-27. mai 1943 lå han her, plassert av sine hjelpere fra Manndalen, i påvente av transport med rein over til Sverige. Hula var i utgangspunktet nesten umulig å finne for ukjente, men i vår tid er det laget til en fin tursti inn dit. På veien opp kan du også gå innom grillhytte og Skaidihytta.

Turen begynner ved Sætra i Manndalen. Følg vei og sti innover dalen. Stien er merket og skiltet. Etter ca 2 km kommer du opp til et gammelt setertun som består av ei seterbu og 3 gammer. Innerdelen av seterbua er låst, men gammene står åpne og kan brukes til overnatting. Stien fortsetter innover dalen med provisoriske broer over de største elvene. Etter at du har passert Skáidejohka er det bare vel 500 meter igjen til hula, som ligger lite grann ned i skråningen mot elva, en avstikker til stien videre innover dalen.

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2022

Navn Besøk
Toril B. Lyngstad 7
Nils Olaf Larsen 5
Anita Marie Kobi 2
Anne-Britt Larsen 2
Svein Sigvaldsen 2
Elisabeth Johansen 2
Siv Vatne 2
Catrine Andersen Vatne 2
Charlotte Vatne 2
Linda Myrland 2

Besøkslogg

Dato Antall besøk
23. sep 2
18. sep 1
15. sep 1
11. sep 2
09. sep 1
08. sep 1
07. sep 2
06. sep 2
04. sep 1
03. sep 2