92. Elvestien i Birtavarre

Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
474
Besøk
1,75
km en vei
20
moh.
63
høydemeter
Enkel Trillevennlig
Turbeskrivelse

Det er mange av oss som synes det er stas å bestige en fjelltopp, nyte utsikten, og få den gode mestringsfølelsen. For de av oss som ikke greier dette kan selv enkle turer være krevende. Dette er en tur for småbarnsforeldre som vil trille tur med barnevognen, eller for de som sitter i rullestol og ønsker å komme seg ut i naturen. Derfor er det vel så viktig å ha med turer som Elvestien.
Turen har to startpunkt. Fra nedre Holmenbro er distansen 700 m, og fra campingplassen er turen 1 km. Ved postpassa finnes en flott gapahuk, hvor det er mulighet for å tenne bål og grille. På sommertid er det laks i elven. Turen er flott både sommer og vinter. Om man vil gjøre turen noe lengre er det mulig. Elvestien er flere km lang og begynner med campingplassen, og går opp langs elven helt til kraftstasjonen og videre opp til Sabetjohk. Det er flere gapahuker med bålplasser langs stien, og turen er meget populær blant bygdas folk.
Beskrivelse: Start ved Campingplassen. Gå ned til elven via campingen, her er det satt opp benker og grønt Utinord skilt. Følg stien opp langs elva til du kommer til gapahuken, her er turkassen. Stien er i så bra stand at det går fint å bruke sykkel helt fram til gapahuken. Du vil ikke spare tid på å ta den korteste løypa fra Nedre Holmenbro, for du bruker tid på å kjøre opp dalen. Dersom du har vært på flere turer, og er sulten så er det mulig å legge turen innom campingplassen på retur for å kjøpe seg middag.
Turen til gapahuken fra nedre Holmenbrua er merket med grønt Utinord skilt, og pilpekere fra start. Følg den gamle skogsveien ned langs elva 700 m til gapahuken. Knik gruset veien sommeren 2017, den er derfor velegnet både til barnevogn og rullestol.

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2022

Navn Besøk
Linn Sylvi Steinnes 36
Christine Myrseth 20
Bjarne Solberg 14
Norun Oliva Olsen 12
Astrid Marie Holm Solbakken 9
Ruben Larsen 8
stig kristoffersen 8
Berit Larsen 7
Emrik Steinnes Triumf 7
Margith Lyngstad 7

Besøkslogg

Dato Antall besøk
20. nov 1
18. nov 1
17. nov 2
16. nov 2
15. nov 1
12. nov 1
10. nov 1
09. nov 3
07. nov 1
06. nov 1