50. Pilterigammen, Rotsundelv

Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
208
Besøk
4,7
km en vei
200
moh.
195
høydemeter
Middels
Turbeskrivelse

Aller først: Vi anbefaler at Geir Ivar Johansens video sees før du selv går turen. Det kan være nyttig for å unngå å gå for og for å gjøre turen til en så stor opplevelse som mulig.

Turen starter ved snuplassen oppe i Rotsundelvdalen. Gå etter veien ca. 100 meter tilbake og ta av til høyre og følg skogsbilvegen innover. Vegen går snart over i en sti hele veien innover til Pilteri. Etter ca 1,7 km kommer du til Øvre Tverrelva og en bru, og etter ca 500 meter til Fiskarhollet hvor det er plassert ut bord og benker. Stien følger deretter Rotsundelva videre innover. Etter en stund kommer den eneste stigningen på hele turen. Omtrent midt i stigningen kan man gå ut til høyre på kanten og se en flott foss. Fortsett videre etter stien. Nå åpner den vakre Pilteridalen seg. I tidligere tider ble det drevet høyonna her, og ved 4H gammen finner man rester etter høylaer som var i drift her inne og som vitner om stor slåtteaktivitet. Gammen er bygget av Reinrosa 4H.
Vær oppmerksom på at beskrivelse og løypekart er omtrentlig og at det kan forekomme feil. Ha med egnet turkart for området og kompass på turen. Den enkelte må være forberedt på å følge med på kartet og gjøre egne vegvalg!

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2022

Navn Besøk
Anne Karlsen 4
Henny Hansen 4
Hege Hansen 3
Morten Kalseth 2
Tor Martin Iversen 2
Cissel Samuelsen 1
Dag Johansen 1
Herman Johnsen Steinsvik 1
Ronn Sandvand 1
Hilda-Marie Salamonsen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
31. okt 1
26. okt 1
16. okt 1
14. okt 1
08. okt 5
07. okt 1
04. okt 1
03. okt 2
27. sep 3
26. sep 1