Nyhetsarkiv

Siste nytt om Ut i NORD

Her kommer oppdatert informasjon om turene i årets Ut i NORD

Her er årets 128 Ut i NORD-turer

15. mai er det klart for sjette utgave av Ut i NORD. Denne gang med 32 turer både i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy. Mye er nytt i årets Ut i NORD. Når sesongen starter er også vår nye nettside på plass. Denne gang med en egen bedriftsmodul og muligheter for å legge inn dine personlige mål for sesongen.

Det blir fotokonkurranse med nytt tema hver måned. Ekstra spennende er det at 50 gavekort vil bli "gjemt" rundt om på de mange turmålene. Dette gjennom hele sesongen fra 15. mai til 31. oktober. Ikke alle turene er klar for besøk fra 15. mai. Mye snø i fjellet og reinkalving gjør at turene vil bli forløpende åpnet fram til 1. juli.

Endringer i åpningsdatoer:

I forhold til årets brosjyre så blir det følgende endringer når det gjelder åpningsdatoer:

Kåfjord:

Sølvtinden/Silbačohkka - åpner 15. mai (ikke 1. juni som opplyst)

Årets kartbrosjyre trykkes i disse dager. Den vil bli sendt til samtlige husstander. Kan åpnes HER. Her er årets 128 turer:

Påmelding til friluftsskoler sommeren 2020

Har du lyst til å fylle sommerferien med noe spennende, lære mer om friluftsliv og prøve forskjellige aktiviteter? Bli med på friluftsskole! Vi inviterer deg som er mellom 10 og 13 år til å delta på morsomme sommerdager med gamle og nye venner. Friluftsskolene arrangeres i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy i uke 26 (22.-25./26. juni).

Hva med et stort turkart på veggen hjemme?

Nytt i år fra Nord-Troms Friluftsråd er at vi har fått laget store veggkart på selvklebende folie. Det betyr at kartene kan tas ned og flyttes dersom det skulle være behov for det. Kartene passer best å klebe på hvite glatte veggflater. Vi har kart for Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy. Altså perfekt for deg som ønsker å bli enda bedre kjent. Kartene for Kåfjord og Skjervøy er i nøyaktig målestokk 1:50 000, mens de to andre er justert noe for å gjøre plass for hele kommunen på kartene. Av samme grunn har kartene ulik lengde, mens høyden er den samme.

Det følger med små foliemerker som kan brukes for å markere steder du har vært, eller kanskje steder du drømmer om å kunne besøke. Kartene selges til selvkost kr 1 950,-. Bestilles i nettbutikken HER

Vi har trukket Lekende Lett-premiene!

Hverdagen til mange ble snudd på hodet da koronaviruset stengte skoler, barnehager og fritidstilbud, noe som førte til mer tid hjemme for de fleste. Nord-Troms Friluftsråd startet derfor opp med Lekende Lett, et aktivitetstilbud som skulle inspirere til å være i aktivitet og ta i bruk nærnaturen og hagen på en smittefri og lekende lett måte. Startskuddet gikk 26. mars. I vår aktivitetsbank kunne du velge mellom 22 ulike uteaktiviteter. I tillegg kom vi i løpet av påsken med tre Påskespesial-aktiviteter. Konkurransen er nå avsluttet og vi har kåret og trukket 12 heldige vinnere.

Visjonen er god helse for alle i Nord-Troms

Det ble en svært positiv opplevelse når det torsdag 23. april ble gjennomført webinar, der lege og hjerneforsker Ole Petter Hjelle snakket om fysisk aktivitet og folkehelse.

Nærmere 200 deltakere fra Sunnmøre og Nord-Norge deltok på samlingen i regi av friluftsrådene i Nord-Troms og Finnmark. Gledelig med så imponerende god deltakelse.

Samme dag ble også utkast til handlingsprogram for "Frisk i Friluft i Nord-Troms" 2020-2023 sendt til kommunene. Dette som en forlengelse av prosjektbeskrivelsen for vårt folkehelsearbeid som kommunene tidligere har fått tilsendt, der fristen for tilbakemelding er 1. mai.

Vedlagt følger:

- Prosjektbeskrivelse for "Frisk i friluft i Nord-Troms"

- Utkast til handlingsprogram for 2020-2023

Her er det vi har av skilt og brosjyrer

Nord-Troms Friluftsråd har produsert en rekke skilt og brosjyrer. I tillegg har vi mange forskjellige artikler til salgs via vår nettbutikk. I vedlagte oversikt viser hva som finnes. Ta kontakt dersom noe av dette er av interesse. Gå til nettbutikken for å se hva som selges der. Oversikt brosjyrer og skilt

Det å lage bål er enkelt og greit LEKENDE LETT

I LEKENDE LETT er det å lage bål en av oppgavene. Hva med å prøve å lage bål på flere forskjellige måter? Vi støtter oss på magasinet Villmarksliv og kan derfor foreslå 10 forskjellige bål. Test gjerne ut så mange som mulig. Men først litt generell informasjon og utstyr og ved.

Utstyr:

Kniv, sag, øks og Fyrstikk (lighter). Bruk never, kvister, opptenningsved og bålved som du finner i skogen. Husk mest mulig sporløs og naturvennlig ferdsel.

Veden:

Furuved har ganske høy brennverdi. Spesielt den rødoransje tyriveden brenner og antesses lett, men soter mye.

Gran har lav brennverdi, men tørrgran eller kvister er lett å finne der det er skog, og brenner godt. Granved knistrer, med fare for å antenne tørrkvist i et tre rette over bålet eller svi hull i tekstiler.

Bjørk har ganske høy brennverdi, men døde bjørker er ofte råtne og dermed dårlig ved. I mangel av annet kan alt dødt plantemateriale og lyng brukes på bål.


Kilde: Bilder og tekst om bål i dette temaet er hentet fra Villmarksliv

Kjell Kr. Johansen overtar som styreleder

Kjell Kr. Johansen (t.h.) er valgt som styreleder i Nord-Troms Friluftsråd. Det er klart etter mandagens representantskapsmøte. I tillegg til representanten fra Kvænangen kommune fortsetter også Elin Winje Skallebø i styret (to f.h.) Hun representerer Skjervøy kommune og ble valgt til nestleder.

Levin Mikkelsen (t.v.) og Herborg Ringstad forlater styret. Berit Lilleberg kommer inn som ny representant fra Kåfjord kommune, mens Fred Erlend Rundhaug er ny fra Nordreisa kommune.
For første gang ble representantskapsmøtet gjennomført som videomøte.

233 personer var med på JuleSPREK

JuleSPREK-sesongen ble avsluttet fredag 28. februar, og nettsiden er dermed stengt for registrering. Totalt deltok 233 personer som til sammen gikk 3024 turer. Det synes vi er både sprekt og imponerende! Flott å se at så mange har kommet seg ut tross mørketid, førjulsstri og en vinter med mye vær og vind.

Ledige stillinger - ledere på friluftsskoler sommeren 2020

Er du glad i å være ute og trives med å jobbe med barn? På utkikk etter en aktiv og artig sommerjobb? Da er vi interessert i å høre fra deg!

Har du husket å hente Ut i NORD-kruset?

Krusene er levert til kommunehusene i Kvænangen, Nordreisa, Kåfjord og Skjervøy og kan hentes der.

Ut i NORD: 8 heldige barn vant

De i underkant av 100 som meldte seg på barnepremietrekningen etter årets Ut i NORD-sesong har gått til sammen imponerende 1191 turer! Dette fortjener oppmerksomhet og belønning, og vi har derfor trukket flotte premier blant de unge turgåerne.

Ut i NORD - nå også med flott refleksvest

Refleksvesten finnes i to modeller. En fra Craft spesielt egnet for trening, sammen en annen standard refleksvest som er noe rimeligere. Kjøpes i nettbutikken til Nord-Troms Friluftsråd her:

https://friluftsraad.utinord.n...

Har Ut i NORD gjort noe med deg?

Bedre helse og økt livskvalitet. Det er slik vi ønsker at Ut i NORD skal fungere. Men gjør det det? Betyr Ut i NORD noe for deg? Kanskje har du opplevd å komme i bedre form ved å dra på tur i hjemkommunen og i nabokommunene? I så fall ønsker vi å høre ifra deg. LES MER

Ut i NORD - I år med egne barnepremier

Ut i NORD-kruset er populært, men kanskje ikke så spennende for våre yngste turgåere. Derfor kan vi i år, samtidig som Ut i NORD gjennomføres for 5. gang, friste med egne premier for barn. Alle under 16 år som besøker 6 eller flere av årets Ut i NORD-turer har gjort seg fortjent til en gratis t-skjorte med Ut i NORD-design og kan i tillegg vinne flotte premier. LES MER.