112. Storhaugen- Boazovárri, Djupvik

Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
Informasjon hentet fra Ut i NORD boka Høyt og Lavt - Vakre turer i Kvænangen, Kåfjord, Nordreisa og Skjervøy
80
Besøk
8,45
km en vei
1120
moh.
rød
Turbeskrivelse

Aller først: Vi anbefaler at Geir Ivar Johansens video fra turen sees før du selv går turen. Det kan være nyttig for å unngå å gå for og for å gjøre turen til en så stor opplevelse som mulig. 

En flott vandretur gjennom skogen til over skoggrensen og videre oppå fjellet. Fra toppen og også underveis på turen har du en flott utsikt over Lyngenfjorden og Lyngsalpene.
Fra parkeringsplassen ved kirkegården: Følg skogsveien ca. 200 meter. Her vil du komme til et kryss – gå til venstre og straks etterpå til høyre på en liten sti, kan være litt våt om det har regnet. Etter en stund og noen høydemeter, kommer du til Storelva, og deretter går stien videre nordover langs elva til du kommer til noen skilt. Følg veien til høyre, skiltet «Storhaugen», du er fortsatt i skogen. Stien krysser elva og går jevnt oppover. Etter en stund vil du komme til en stikryss igjen. Her kan du velge enten å gå via Dalberget (300m omvei) eller direkte opp.Via Dalberget følger du pekere og rød merking til høyre, krysse elva igjen og gå litt opp. Snart ser du en varde som markerer Dalberget, ca 460 moh.


Fra Dalberget ta stien videre mot fjellet og gå oppover.Det er ingen tydelig sti til Storhaugen, men terrenget er forholdsvis jevnt og enkelt å gå. Mye stein, men greit. OBS. på toppen er det veldig bratt på andre siden!

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2022

Navn Besøk
Rita Johansen 6
Karl-Idar Berg 4
Torgeir Kristiansen 4
Lise Kristiansen 3
Morten Kalseth 3
Sigurd Aal Sellæg 2
John Johansen 2
Jim Bratland 1
Øyvind Tomassen 1
Jan-Børre Johansen 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
13. sep 1
08. sep 2
05. sep 1
01. sep 4
25. aug 1
24. aug 1
21. aug 2
20. aug 16
18. aug 1
16. aug 2