JuleSPREK: Hotell Savoi

Hotell Savoi
41
Besøk
0,3
km en vei
4
moh.
Enkel Gåtur
Turbeskrivelse

Det er sist i Mars 1943,Jan Bålsrud og 11 mann i fra kompagni Linge og mannskaper fra skuta Brattholm, drar til Troms for å organisere sabotørgrupper i det okkuperte Norge. Båten blir oppdaget, 3 mann blir skutt og drept mens 8 blir tatt til fange og henrettet i Tromsø etter og ha blitt torturert og avhørt av Tyskerne. Det er kun Bålsrud som klarer å flykte til trygghet i Sverige, først etter å ha bli skutt i en tå svømt igjennom isvann, tatt av ras i Lyngsalpene før han ender sneblind på gården til Lars Grønnholm og familien hans på Furuflaten. Her blir Bålsrud pleid, og gjemt vekk fra Tyskerne før de frakter ham til den vessle koia i Fjæra i Revdalen. Bålsrud døper koia for Hotell Savoi. Det er her han skjærer av seg tær full av koldbrann. 

Sommeren 2022 satte Nord troms friluftsråd opp flere informasjons tavler fra Bålsrud sin flukt rute. En står nede ved koia i fjæra i Revdalen. 

Parker bilen på sørsiden av Revdalselva. Gå over autovernet og følg tydelig sti på utsiden. Følg stien omlag 300 m ned til koia som ligger rett nord om elva, helt nede i fjæra. 

Egnet som sykkeltur?
Nei

Er turen skiltet?
Ja

Er turen merket?
Ja

Bestill årets krus i nettbutikken

Løype på kart

Last ned GPS-fil

Flest besøk 2022

Navn Besøk
Tone Torsteinsen 9
Hallgeir Bertelsen 5
Elin Matheussen 2
Lina Olsen 1
Linda Tørfoss 1
Britt Monsen 1
Idar Lilleberg 1
Bjarne Solberg 1
Bent G. Solvang 1
Hege Olaussen Marvik 1

Besøkslogg

Dato Antall besøk
28. feb 1
27. feb 1
23. feb 1
18. feb 1
17. feb 2
31. jan 1
30. jan 1
20. jan 2
18. jan 3
15. jan 1